Ervaringen en
vragen

Ria, Nuenen
Lees verder
Ik heb nu al 4 schildercursussen gevolgd en blijf nog steeds nieuwe dingen leren
Hanie, Eindhoven
Lees verder
Je kan altijd hulp krijgen, de docent geeft heel veel geduld
Jos, Veldhoven
Lees verder
Alle iss duidelijk en eenvoudig uitgelegd zodat iedereen mee kan doen, heel afwisselend en we leren veel technieken.
Dinie, Nuenen
Lees verder
De schildercursus is het rustpuntje van mijn week en de lesbladen zijn fantastisch om mee te werken en fijn om nog eens terug te lezen hoe het moet.
Petra, Eindhoven
Lees verder
Het is een prettige en leerzame cursus, goed contact met iedereen en gezellig.
Elma uit Eindhoven
Lees verder
Bedank voor alle mooie lessen en je enthousiasme en warme belangstelling.
Mevr. van Hooft uit Eindhoven
Lees verder
Het is mijn rustmoment van de week, even drie uur voor mezelf
Vorige
Volgende

We hebben hieronder een aantal veel gestelde vragen beantwoord, maar als u het antwoord niet kunt vinden, kunt u altijd contact opnemen via ons contact formulier. We staan klaar om u te helpen

Elk semester duurt 14 weken en eindigt met een echte expositie die alleen toegankelijk is voor genodigden met de schilderijen die u tijdens onze cursus heeft gemaakt.

De afzonderlijke sessies duren 3 uur en worden 14 weken lang, één keer per week gegeven. U kunt kiezen of u liever ’s morgens of ’s middags komt onder voorbehoud van de beschikbaarheid (mogelijk ook s ‘avonds).

Ja, dat is een goed idee. Onze lessen zijn erg populair, dus het is verstandig om u ruim van tevoren voor elke cursus aan te melden.

De afzonderlijke modules zijn op zo’n manier opgebouwd dat u de gemiste stof gemakkelijk kunt inhalen en indien gewenst met persoonlijke hulp van de docent en de cursus coördinator.

Omdat we het aantal mensen die elke sessie kunnen bijwonen beperken, zijn de meeste van onze cursussen heel snel vol en hebben we vaak te veel aanmeldingen. Gebruik daarom a.u.b. het aanmeldingsformulier om een plek te reserveren.

Het aantal varieert zoals u begrijpt, per cursus, maar een groot percentage van onze cursisten maakt de keuze om meteen weer terug te komen voor nog meer lessen of workshops bij ons. Sommige mensen komen zelfs terug om elk semester onze modules te volgen.

U krijgt stap voor stap training in schets- en tekentechnieken, oliepastelkrijt, aquarelleren, en het relatief moderne medium acrylverf en het inlijsten.

Ja, is het eenvoudige antwoord. In feite is het ideaal! Elk semester begint met een introductie module en de afzonderlijke sessies daarna zijn ontworpen voor cursisten die voor het eerst leren tekenen en schilderen.

Als u al eerder een basiscursus bij ons gevolgd heeft en/of u wilt uw artistieke vaardigheden verder ontwikkelen, krijgt u andere projecten om te schilderen dan de beginners en instructie op het niveau dat past bij uw al opgedane kennis en vaardigheden.

Onze lessen zijn alleen bedoeld voor volwassenen, waarbij de leeftijd varieert van 18 tot 90+. De meeste cursisten zijn actieve gepensioneerden die op zoek zijn naar een nieuwe creatieve hobby. Onze wekelijkse ontmoetingen geven de mogelijkheid om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en zelfs fijne vriendschappen op te bouwen.

Zoals u begrijpt, leert iedereen op zijn eigen tempo en het niveau van de afzonderlijke cursist zal zonder twijfel verschillen, maar onze docent zal zeker het beste van uw artistieke talent, naar boven brengen. Als u genegen bent om te luisteren naar uw docent en in u op te nemen wat u wordt geleerd, zult u een ‘enthousiaste amateur’ worden. Aan het einde van de 14 weken zal u heel goed zijn in het tekenen en schilderen. U maakt kunstwerken die u trots aan uw vrienden kunt laten zien en thuis kunt ophangen

Ons leerplan is geschikt voor iedereen, van beginners die nog nooit eerder getekend of geschilderd hebben, tot kunstenaars die zich verder willen ontwikkelen en al een van onze basiscursussen hebben gevolgd.