Het eenvoudige schetsboek wordt vaak alleen maar als een berg papier gezien. Gewoon een eenvoudig middel om een doel te bereiken. Maar eigenlijk kan uw schetsboek echt heel veel meer betekenen. 

U kunt het schetsboek gebruiken om mooie kunstwerken te creëren, maar ook voor warm-up oefeningen, schetsen van werk, notities of schetsen van dingen die u later in een groter werkstuk wilt verwerken.  Uw schetsboek geeft u een mogelijkheid om uw artistieke reis te volgen en om eventuele creatieve blokkades op te lossen. 

De kunstenaar Edgar Degas heeft achtendertig schetsboeken gevuld en maakte studies van de ballerina’s die hij had gezien. JMW Turner gebruikte zijn schetsboeken om verschillende schetsen van plaatsen en uitzichten die hij tegenkwam te maken en waar hij later zijn beroemde kunstwerken op baseerde. De moderne kunstenaar David Hockney heeft zijn schetsboeken samengevoegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *